Мейл, Питер. Французские уроки: Путешествие с ножом, вилкой и штопором
Мейл, Питер. Французские уроки: Путешествие с ножом, вилкой и штопором: роман. – СПб.: Азбука, 2016. – 320 с. «Каждую пищу надо есть в правильном месте и в правильное время» Книга Пітера Мейла пропонує здійснити чудову гастрономічну подорож Францією, про яку автор пише з незмінною любов'ю і захопленням. Матеріал для книги автор збирав протягом року і об'їздив всю країну, щоб скласти вірне уявлення про шедеври французької кухні. Це тепла книга про кулінарні традиції Франції, чудове вино, про його дегустації, виробництво різноманітних продуктів. Склалася думка, що французи більшу частину часу проводять у ресторанах, не шкодуючи при цьому грошей. Не обмежуючись тільки кулінарією, допомагаючи нам відчути себе в атмосфері того чи іншого французького містечка, автор розповідає про захоплюючі подорожі по країні. А саме: щорічна Трюфельна меса; ярмарок кров’янок, на який автор, на жаль, не потрапив; жабки на півночі Франції; щорічний сільський ярмарок равликів; пляжний ресторан «Клуб 55»; ярмарок сирів у Ліваро і сирний лицар; винний марафон у Медоці, винний аукціон у Бургундії, щорічне куряче свято і найвишуканіша курка. Дуже підвищує настрій. І апетит теж. Маса корисної інформації. Приємного читання. Книга неймовірно цікава тим, хто збирається до Франції або любить побалувати себе чимось смачним.
Дивіться більше матеріалів: https://www.libr.dp.ua/read_bibl.html |