Лебовіц, Девід. Солодке життя в Парижі
Лебовіц, Девід. Солодке життя в Парижі [Текст] / Д. Лебовіц. – Харків: Віват, 2019. – 320 с. Автор твору, Девід Лебовіц, майже 13 років пропрацював в одному з кращих ресторанів Chez Panisse в Сан-Франциско. Після чого став писати книги про кондитерське мистецтво і, нарешті, вирішив переїхати до Франції на постійне проживання. Як і багато інших, він мріяв жити в Парижі з тих пір, як уперше відвідав це чарівне місто. І ось, через 20 років роботи кондитером він, нарешті, здійснив свою мрію і переїхав до «міста вогнів», щоб почати нове життя. Ця автобіографічна кулінарна подорож, рясно присмачена всілякими авторськими рецептами: від напоїв до складних десертів, створених особисто Девідом. Плюс до всього книга познайомить вас не тільки з гастрономічними пристрастями, але і культурою манірних французів. Ця книга – своєрідний особистий щоденник Девіда із замальовок його паризьких буднів і отриманого досвіду життя у Франції. Це дійсно чудовий зразок свого жанру. Подача інформації настільки захоплива і заряджена позитивними емоціями, що іскриться як шампанське! Місцями я сміялася вголос! Дуже легке, приємне і позитивне чтиво, подане з прекрасним почуттям гумору. Книга складається з кумедних випадків і курйозів, в які потрапляв американець у Парижі. Тут можна дізнатись: як треба робити покупки у Франції, як правильно їсти, що і де пити, як розмовляти з французами, щоб бути правильно зрозумілим і нікого не образити, як одягатись у паризькому стилі, про бюрократичні тонкощі, як стояти в черзі, як і де ходити в туалет та інше з життя пересічних парижан. «Негласне правило – це те, що про вас судитимуть по тому, який у вас вигляд, і як ви себе подаєте». Майже всі пишуть про те, який чудовий Париж. І тільки Девід Лейбовіц в іронічній манері розповідає, що Париж і його мешканці жахливі. Тут можуть не продати шоколад тому, що ви недостатньо гарні для нього. Відмовлять займатися вашою візою, адже для цього потрібно щось робити, а навіщо ускладнювати собі життя. Щоб стати своїм, тут необхідно дотримуватися безлічі правил! Вас оцінюватимуть із голови до п'ят буквально на кожному кроці, навіть якщо ви просто вийшли попити кави. Але навіть у квартирі без води, з малесенькою кухнею шеф-кухар із Америки може почуватися щасливим. Раджу книгу до прочитання. У ній безліч кумедних випадків із життя, рецептів і цікавих спостережень автора. У книзі автор виклав весь звід правил справжнього парижанина: як потрібно одягатися, що говорити, і найголовніше – що їсти. Кожний розділ містить авторський рецепт з покроковою інструкцією. Тонкий смак шоколадного мусу, незвичайне поєднання курячого паштету з яблуком, сирне суфле – усе найкраще з французької кухні. Чудово написана книга: легка мова, захоплююча оповідь, м'який, що, не впадає у вульгарність, гумор. Увага: книга викликає апетит! Не читати на порожній шлунок! Світлана Стойчан, завідувачка відділу комплектування ДОУНБ 24.06.2021 Дивіться більше матеріалів: https://www.libr.dp.ua/read_bibl.html |