Коробкін Сергій  

Мобілізація по новому відстрочка за доглядом за родичем що змінилося

//7я. - 2024. - №24. - С.2  ( 20.06.2024 )

Військовозобов'язані, які здійснюють догляд за зазначеними особами та не мають права на призначення компенсації (допомоги, надбавки) щодо догляду за ними, для розгляду питання надання їм відстрочки від призову звертаються до місцевого територіального центру комплектування (ТЦК) із заявою. Це можна зробити як у паперовій формі, так і в електронному вигляді через електронний кабінет призовника.
До заяви додається письмова заява особи, яка потребує догляду. У довільній формі зазначаються ідентифікаційний код та підтверджується відсутність інших осіб, які не є військовозобов'язаними та відповідно до закону зобов'язані утримувати родича (подружжя, працездатні діти) або інших працездатних членів сім'ї, які зобов'язані та можуть здійснювати постійний догляд.
ТЦК повинен перевірити перебування такого військовозобов'язаного на військовому обліку, сімейні зв'язки громадянина та особи, яка потребує догляду, наявність інших зареєстрованих (задекларованих) осіб за адресою місця проживання за допомогою різних реєстрів. З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики ДОУНБ за адресою пр. Д. Яворницького 18, а також  в інтернеті:  

https://napensii.ua/articles/299757-mobilizacziya-po-novomu-otsrochka-po-uhodu-za-rodstvennikom-chto-izmenilos/