Архiв надходжень

Переглянути цікавi надходження


« початок ‹ назад 1 2 3 4 5 6 7 8 ... вперед › кінець »
 

ф1573485кп по; 641.56(477)
Івченко, Зоряна Готуємо по-українськи [Текст] : приготування страв та фото авторки / З. Івченко.- Львів : Урбіно, 2021.- 160c.

Книга відомої фуд-блогерки Зоряни Івченко, авторки понад двох десятків кулінарних книжок, призначається як для вправних куховарів, так і для початківців: кожен знайде тут рецепти до душі. Любите проводити на кухні багато часу й дивувати рідних та друзів утіленням вишуканих рецептів? Обожнюєте смачненьке, але не любите годинами стриміти біля плити? У цій книзі знайдуться рецепти для кожного — геть усе, від закусок аж до десертів. Рецепти, кожен з яких авторка готувала власноруч, перевіряючи складники та пропорції, супроводжуються її ж фото в улюбленому рустикальному стилі.


ф1573510кп по; 641.56(477)
Клопотенко, Євген Зваблення їжею з українським смаком [Текст] / Є. Клопотенко.- Київ : Книголав, 2020.- 176c.

Автор протягом кількох років досліджував історію національних страв, вивчав кулінарну літературу різних часів, мандрував всією країною, спілкувався з істориками, щоб сформувати власне розуміння української кухні і викласти його у новій книжці. У ній — 70 авторських рецептів давніх страв, які розділено на 9 розділів. Ви дізнаєтесь як приготувати супи та юшки, страви з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої, закуски, випічку та солодке.


ф1573509кп по; 641.56(477)(083.12)
Клопотенко, Євген Зваблення їжею. 70 рецептів, які захочеться готувати [Текст] / Є. Клопотенко.- Київ : Книголав, 2021.- 192c.

До книжки входять 70 рецептів, поділених на сім розділів: сніданки, закуски та салати, перші страви, другі страви, страви для дітей, солодкі страви, варення. Корисним доповненням є готові варіанти страв для особливих обідів та вечерь. Вступне слово та примітки автора мотивують читачів експериментувати на кухні, створюючи власні шедеври. Ілюструють рецепти яскраві фуд-фото.

Книга у каталозі


1576700 кп по, 1576701 аб; 637.3-027.3
Кравецька, Леся Сирні мандри. Про закваски, ферменти, температуру та інші тонкощі домашнього сироваріння [Текст] / Л. Кравецька.- Харків : КСД, 2023.- 2023c.

Домашнє сироваріння - нелегка справа. Простого слідування рецепта часто недостатньо для того, щоб отримати той сир чи інший молочний продукт. Але якщо знати всі тонкощі та розуміти кулінарну хімію, смачний результат гарантований. Саме про це ми й поговоримо в книжці. Я, Леся Кравецька, вправна господиня, кулінарна блогерка та знавчиня української кухні, з радістю навчу вас варити вдома адигейський сир, маскарпоне, м’який і твердий плавлений сир, бринзу, моцарелу, сулугуні, фету  та інші різновиди сиру.

Книга у каталозі


1576558кп по; 641.56(477.83/.86)
Лильо, Ігор Шляхетна кухня Галичини [Текст] / І. Лильо, М. Душар ; Нац. акад. наук України, Ін-т народознавства, ГО Ін-т галиц. кухні.- Львів : Вид-во Старого Лева, 2023.- 488c.

Книга розповідає про культуру та гастрономічні вподобання най­відоміших аристократичних родів Галичини наприкінці ХІХ — початку ХХ століть. Культура кухні, застільної бесіди, звичаїв соціальної групи, що вже практично зникла з мапи Східної Європи, опинились у центрі уваги авторів. Оригінальні методи дослідження, застосовані під час її написання, дозволять не лише спробувати високу галицьку кухню на смак, а й відчути себе частиною незвичайної епохи та її людей.

Книга у каталозі


ф1573587кп по; 641.56(477)
Плесконос, Андрій Аркадійович Національна кулінарна спадщина України [Текст] / А. А. Плесконос, Н. Л. Писаренко.- Київ : Балтія-Друк, 2021.- 150c.

Це видання є результатом багаторічної копіткої роботи авторів – дослідників українських культурних традицій, які займалися науковими пошуками їх витоків в безперервному процесі формування культурного коду нації і виявленням його унікальних рис в аспекті загальноєвропейської культури.


в1574188кп по, в1574189 аб; 641.56(477)
Сердюк, Марія Смачна історія України [Текст] / М. Сердюк ; худож. А. Соболь.- Київ : Моя книжкова полиця, 2021.- 134c.

Що таке українська кухня? Хто придумав борщ? Звідки взялися голубці? І чому українські вареники називають родичами китайських димсамів? Відповіді на ці запитання можна буде знайти у цій книжці. У цікавій доступній формі ми розповідаємо дітям історію становлення української гастрономії, дізнаємося, що любили їсти видатні українці, на пальцях пояснимо, чим відрізняється кухня Галичини від кухні Волині та Полісся, а також намалюємо справжню гастрономічну мапу України, де позначимо всі смачні місця нашої країни. І, звісна річ, навчимося готувати культові українські страви.

Книга у каталозі


ф1576439кп по, ф1576440 аб; 641.56
Ярса, Ібан Домашній хліб [Текст] : рецепти й хитрощі випікання в домашніх умовах / І. Ярса ; пер. з ісп. О. Ігнатової.- Харків : Vivat, 2022.- 208c.

Наймагічніший і найцікавіший момент приготування хліба вдома — спостерігати крізь скло духовки, як тісто збільшується в об’ємі, підрум’янюється й перетворюється на смачну паляницю. У цій книжці Ібан Ярса, відомий популяризатор випікання домашнього хліба, фудблогер, автор кількох книжок про хліб, журналіст і перекладач, розповідає про все, що він дізнався за роки, присвячені своєму захопленню.

Книга у каталозі


1572577кп чз, 1572578 аб; 159.923.2
Барнс, А. Як бути спокійним [Текст] / А. Барнс ; пер. з англ. А. Бірічева.- Фабула : Ранок, 2019.- 2019c.

У швидкому та неспокійному сучасному світі усім нам було б корисно трошки збавити темп та приділити хоч невелику частку уваги собі. Викладені методи розслаблення тіла й розуму, прийоми боротьби зі стресами й внутрішньою напругою стануть вам у нагоді на шляху до спокою й душевної рівноваги. Безліч корисних порад, цікавих ідей і дієвих заходів, які зібрані в книжці «Як бути спокійним», допоможуть відчути себе підготовленим до зустрічі зі світом, повним різних несподіванок.


1572583кп чз, 1572584 аб; 159.923.2
Барнс, А. Як бути щасливим [Текст] / А. Барнс ; пер. з англ. А. Бірічева.- Харків : Ранок : Фабула, 2019.- 160c.

Якщо ви дійсно щасливі, ви випромінюєте світло. Але як цього досягти? Трохи бажання, натхнення, виконання нескладних рекомендацій — і ви із захопленням відчуєте радість життя. Прості поради, висловлювання, що надихають, і кумедні жарти, зібрані на сторінках цієї книги, допоможуть зробити ваше життя яскравішим!